Action on Addiction heeft Jaël (45) en haar familie terug een leven gegeven.

“If you want something you’ve never had, you’ve got to do something you’ve never done”

Ondanks het feit dat ik alles had om gelukkig te zijn kon ik het leven niet meer aan. Daardoor ben ik meer en meer gaan drinken om mij te verdoven. Ik dronk om zo vlug mogelijk een black-out te krijgen zodat ik niet meer besefte dat ik leefde en de pijn niet meer moest voelen.

Na 3 zelfmoordpogingen had ik van de psychologe moeten beloven aan mijn dochter, die hierdoor constant in angst leefde, dat ik dit nooit meer zou doen. Elke morgen opnieuw zei ik tegen mijzelf en mijn gezin “vandaag drink ik niet meer” en ik geloofde ook echt dat ik dit kon, maar elke dag opnieuw trok ik die verdomde fles open. Bovenop mijn complexen en laag zelfbeeld kwam ook het besef dat ik te zwak was om nee te zeggen tegen de alcohol. Ik voelde mij dieper en dieper wegzakken. Het was zover dat ik definitief een einde aan mijn leven wou maken en de belofte naar mijn dochter zou verbreken. Ik begon langzaam te beseffen dat ik dit niet alleen kon oplossen.

ZUID AFRIKA

Mijn man had een paar maanden ervoor Pia ontmoet die vertelde over de werking van Action on Addiction. Hij vroeg aan mij of dit geen optie was. Met héél véél schaamte hebben we dan contact gezocht met Action on Addiction. Nog geen week na het intakegesprek zat ik op het vliegtuig richting Zuid-Afrika, de beste beslissing ooit. Ik heb daar 3 maanden verbleven en heb daar heel veel geleerd.

NAZORG

Maar dan kom je terug in  real life (de grote boze wereld) en daar moet je ook clean kunnen blijven. Nu moest ik leren om te gaan met heel veel positieve dingen want die kon ik nu ook zien, maar ook met de dagelijkse soms negatieve dingen. Ik moest gewoon terug leren van het leven te genieten en als er iets tegenzat er niet van te gaan lopen door mij te verdoven met alcohol. Daarbij heeft de nazorg van Action on Addiction mij enorm geholpen. Ik weet niet of ik dit alles zou hebben overleefd zonder deze fantastische nazorg.

TOEKOMST

Het is mij gelukt, ik ben nu 3 jaar clean en ben een ander persoon geworden. Ik kan terug van het leven genieten en ik kan zeggen dat ik eindelijk gelukkig ben. Het klinkt misschien raar maar soms ben ik eigenlijk dankbaar dat ik een verslaving heb. Zonder dit zou ik nooit de weg, die bikkelhard is geweest en die mij tot deze persoon heeft gemaakt, afgelegd hebben.

Dank U Action on Addiction.